Løbsberetninger Mors 100 miles

- eller se nogle film fra Mors 100 miles løbet her.

DET SIGER LØBERNE

Hvis jeg absolut skal sige noget negativt om Mors 100 Miles, må det være: At det er STÆRKT vanedannende og jeg glæder mig til at deltage igen for 4. år i træk sammen med min faste support team. /Jakob Stæhr Hansen, Danmark.

Til dato min største løbsoplevelse, hverken mere eller mindre. Hold da op, hvor er I altså fantastiske. Det er et løb i topklasse med ug og slange. /Conny Nielsen, Danmark. 

Helt perfekt. Jeg følte på hele turen, at jeg havde jer med i ryggen, og den venlighed, som vi blev mødt med både før, under og efter løbet, var intet mindre end perfekt. /Sirus Aghajari, Danmark.

Alt klappede til UG+ og den imødekommenhed, som man mødte rundt på øen, var helt ubeskrivelig. Kan kun sige til andre ultraløbere, at det nok er Danmarks bedst arrangerede ultraløb. /Per Hjorth, Danmark.

 

Mors 100 miles en løbefest for både løbere og tilskuer.

Jeg prøvede kræfter med mors 100 miles for første gang i 2014. Min største løbe mæssige udfordring til dato. Vidste ikke hvad jeg gik ind til, ikke andet end det blev mange timer i løbeskoene. 

Før løbet: Vi ankom til Morsø camping fredag eftermiddag., hentede startnummeret ved vandrehjemmet og vendte tilbage til vores "base" Grejet blev tjekket for 10 gange, om alt nu var der, bare lige for at være sikker. 

Natten var en blandet pose bolsjer, var vågen mange gange for at tjekke klokken, sæt nu jeg sov over mig. Klokken blev 6 og gik ud for at spise min morgenmad, solen var langsomt ved at stå op over vandet, et meget smukt syn. 

Det hele blev lige pludseligt meget virkeligt. Hvad jeg havde jeg dog meldt mig til. Nervøsiteten var meget tydeligt nu. Jeg blev sat af ved fælles bussen til start af min kone og min store pige, som derefter tog ind på torvet for at vente på, vi løbere kom der ind til præsentationsrunden.  

Løbet: Alle løberne blev præsenteret med navn og nummer one by one.  

kl 9.30 blev løbet skudt i gang. 2 omgange igennem gågaderne i Nykøbing, folk stod som sild i en tønde og heppede. En fantastisk følelse, der fik en til at føle sig helt prof. 

Herefter gik turen ud på resten af den 100 miles lange rute, mange steder stod de lokale heppede os videre på ruten. Aldrig har jeg oplevet så stor opbakning på ruten og i depoterne som ved dette løb. Selv om natten er der tilskuer ude på ruten, nogen steder holder man lige frem fest til ære for os løbere.

Målgang: Efter knapt 22 timer svinger jeg rundt om en gruppe træer og kan nu skimte målstregen små 2-300 meter forude, NU skal den ha en over nakke, de sidste kræfter slippes løs i form af et brøl og hvad der føltes som en spurt, brølende kaster jeg mig over målstregen, alt imens familie, venner, andre deltagere og lokale klapper og pifter. ABSOLUT den fedeste modtagelse en stor træt dreng kan modtage.

Det er ikke kun løberne der bliver taget hånd om, men også dem der køre support for os. 

Ruten er gennemført, super afmærkning, hvor jeg på intet tidspunkt var i tvivl om hvor jeg skulle løbe hen. Fine depoter, med super depotbestyrer, der altid er klar på en kvik bemærkning og en hjælpende hånd. 

Hvis jeg absolut skal sige noget negativt om Mors 100 Miles, må det være: At det er STÆRKT vanedannende og jeg glæder mig til at deltage igen for 4. år i træk sammen med min faste support team.

/Jakob Stæhr Hansen

 

1000 TAK FOR SIDST

Jeg har kun rosende ord at sige om løbet og har som sådan intet at sætte en finger på. I har virkelig fat i den lange ende mht logistikken, depoter og ikke mindst alle de glade hjælpere i depoterne.

Hvis der var en lille ting, jeg manglede i depoterne, så var det helt alm. Hvidt brød med syltetøj, leverpostej el.
At vejret i år på ingen måde var med os, kan i jo ikke gøre ved….var ”blot” endnu en udfordring for os løbere!!

Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kommer til løbet igen, om det bliver næste år, ved jeg ikke endnu…..men set med mine øjne, så er det et løb, jeg helt sikkert vil anbefale andre og forstår slet ikke, at det ikke kan trække flere løbere.

På gensyn før eller siden

Anne-Marie Rossen

EFTERTANKER VEDR. DELTAGELSE I MORS 100 MILES

Ruten: Helt perfekt. Fantastisk spændende rute med al dens varians imellem asfalt, grusstier, trailløb, bakker etc. Jeg syntes personligt at alting omkring ruten spillede 100%.

Forslag til forbedring: Hvis det kunne lade sig gøre at finde noget materiale evt. fra 90-100 km til slut der oplyste ruten noget mere, kunne det være perfekt. Der var et par tidspunkter ude på ruten, hvor jeg blev lidt i tvivl om jeg befandt mig det rette sted.

Opbakning: 100% i orden. Jeg sagde det med mikrofonen, jeg skrev det i min racereport, og jeg gentager det meget gerne: I er helt fantastisk gæstfrie, og I formåede det som jeg tror er den sværeste præstation; nemlig at gøre oplevelsen nunær. Jeg følte på hele turen, at jeg havde Jer med i ryggen, og den venlighed som vi blev mødt med både før, under og efter løbet var intet mindre end perfekt.

Konklusion: Man skulle være et skarn, hvis ikke at man ovenpå så god en oplevelse, valgte at lægge turen forbi Jer/Mors igen til næste år, og støttede op om det fantastiske arrangement I har opbygget. Det er trods alt ikke hver dag, at man har ca. 4 hjælpere pr. løber, som lidt simpel hovedregning bringer mig frem til.

Konklusion 2: Konceptet med en cyklende hjælper i de hårde timer, er intet mindre end genialt. Jeg tror at den cyklende hjælper jeg havde hed Henrik. Ham må I meget gerne hilse mange gange, og sige tak for hjælpen.

De aller bedste hilsener og tak endnu engang for de mest begivenhedsrige dage i mit løberliv,

Sirus Aghajari

 

Til dato min største løbsoplevelse, hverken mere eller mindre

Efter 4 år hvor jeg havde taget del i løbet som support for løbere og i rullende depot (sammen med jokeren)blev det min tur til at prøve kræfter som deltager i løbet. Jeg havde og har stadig stor respekt for løbet og dets mange udfordringer.

Jeg havde jo tidligere fulgt de mange løbere som havde kæmpet deres kampe ude på ruten. Nogle med succes og andre som måtte bukke under og give op i kampen. Så da jeg sendte tilmeldingen tilbage i november 2012 vidste jeg at jeg havde en stor opgave forude. Så undervejs har jeg både fortrudt tilmeldingen og glædet mig til løbet.

Jeg var vildt nervøs op til løbet. Og frygtede det. Men da jeg stod på torvet i Nykøbing sammen med flokken der skulle sendes afsted ud på øen, var jeg både spændt og tændt. Og glædede mig. Det var NU. Hold da op det gav kuldegys der på torvet. Fed oplevelse. Og super måde at blive sendt afsted på. God ide at start er flyttet til torvet.

Jeg har ikke noget at udsætte på ruten. Godt afmærket og nemt at finde rundt. Og det gik jo bare derud ad. Regnen blev selvfølgelig en udfordring jeg ikke lige havde taget højde for. Men det lykkedes dog. Og til Pinen & Plagen…. hold da op hvor er I altså fantastiske. Det er et løb i topklasse med ug og slange. Der manglede absolut intet. Og det der evt ikke var, kunne I skaffe. Vi skulle bare sige til. Tak for det hele. Især for den kæmpe opbakning hele vejen. Både før, under og efter. I var med til at gøre netop dette løb unikt.

Den følelse man har når man løber op ad opløbsstrækningen kan ikke beskrives. Det skal opleves. Det var stort og jeg undskylder, hvis jeg var lidt konfus i mål. Det var ret overvældende. Tilbage sidder jeg nu, stadig glad og stolt, og venter på at Mors 100 miles åbner for tilmelding til 2014. For jeg skal tilbage og løbe det igen. I tørvejr.

Hilsen Conny

 

Min feedback på loppet

– Mycket bra arrangemang
– Väldigt vänliga och hjälpsamma funktionärer
– Fantastiskt bra med depåer var femte kilometer
– Trevlig och varierad bana
– Bra arrangemang kring start och mål (inklusive morgenmad!)

Slutligen, jag är inte så förtjust i regn… Men jag kommer igen nästa år om väderprognosen lovar uppehåll!

Hälsningar, Ivan Bretan

 

Jeg er strålende fornøyd med løpet!

Risen må jeg gi til meg selv, for manglende utlegging av regnjakke og tørre klær på depot. Jeg tror knapt jeg kommer på noe som helst som kan forbedres. Det eneste er at merkingen det siste stykket før depot på 150 km kanskje kunne vært litt bedre. Jeg tror vi sprang på en grusvei inni en skog, men det var stummende mørkt.

Jeg trodde jeg hadde løpt feil, og stoppet opp flere ganger for å se om det var strips, eller reflekser å se. Nå skal det sies at brillene mine dugget ganske bra, så det er mulig det er grunnen til at jeg ikke så noe til merkingen. Det var dessuten en rundkjøring der jeg slet fælt med å finne riktig vei.

Men dette er bare småplukk. Fremfor alt er jeg mektig imponert over profesjonaliteten i arrangemetet, de flotte frivillige og det entusiastiske publikumet rundt på øyen. Jeg tror dere med fordel kan kutte ut pengepremiene. Hele atmosfæren er så spesiell at det alene burde lokke ultraløpere i mengder til Mors. Jeg synes forresten det er litt rart at ikke flere utenfor Danmark var med.

Beste hilsen

Per Olav Bøyum

 

Tak for et super fedt løb

Det som virkelig har brændt sig fast i minderne, er hvordan de lokale også går sindssygt meget op i løbet, oplevede 3 gange , at de sad i stuerne og kiggede på pc. Og kom ud og heppede når vi kom forbi. Specielt et sted hvor de spillede Eye of the Tiger, var pisse godt. Har anbefalet løbet til andre, så måske kommer der flere syd fra næste år. God aften til jer…  

Brian Hansen

 

Tak for en kæmpe løbeoplevelse

Jeg er vildt imponeret over det arrangement I havde stablet på benene, og den fantastiske opbakning jeg mærkede på hele øen rundt. Det virkede også rigtig godt med start i midtbyen. Fedt med depoter for hver 5 km. At ønske at hele øen kan overdækkes i tilfælde af samme mængde regn næste gang er nok mere end I ufattelige engagerede personer kan klare. Atter en gang tak…

De bedste hilsner fra

Morten Iversen

 

100 Miles Mors Rundt 2010

Århus 1900 på Mors !
Årets løb på Mors fik deltagelse af 2 løbere fra Århus 1900. Carsten Dalsgaard og Per Hjorth havde tilmeldt sig det ultra lange Mors 100 Miles ( 161km ), som startede lørdag 11. september kl. 09.00 i Nykøbing.

Dagen oprandt og det var med blandet fornøjelse at studere den lokale vejrudsigt. Bortset fra de første 2 timer lovede de regn, regn og atter regn med en del blæst ind imellem. Tak for kaffe.

Men det skulle ikke afholde os fra at prøve udfordringen at løbe så langt. Jeg havde prøvet løbet året før hvorimod Carsten havde 106km som det længste i benene.

Stille og roligt lagde vi Nykøbing bag os alt imens benene fik os omkring på øen. De første 30km snakkede vi uafbrudt med hinanden plus Thomas, som vi ville løbe sammen med. Thomas var også uerfaren med løb på den anden side af 100km.

Der var depoter for hver 5km, hvor vi på nogle af dem, havde lagt vores egen forplejning. På så langt et løb er det ganske vigtigt, at du får noget mere holdbart spisning end bananer og gels. Så vi havde lagt kartofler, pasta og endda leverpostejs madder ud på depoterne med 15-20km mellemrum.

Thomas fik desværre ondt i tæerne allerede ved de 25km. Han havde pga. det dårlige vejr valgt, at starte ud i hans gamle sko. Men det viste sig at være en forkert beslutning. Først ved 45km fik han skiftet til de nye sko. Men da var skaden sket og han måtte stoppe ved de 55km.

Carsten nævnte godt nok ved de 40km, at han havde haft en mindre krise mellem 20 og 25km, hvilket vi nu ikke bemærkede. For han havde da snakket uafbrudt!

Krisen kom igen på vej væk fra Feggesund og Carsten valgte så at stoppe ved de 50km. Nu var jeg så alene langt bagude. Men pyt, naturen var stadig køn uanset placeringen i feltet. Ved de 70km fik jeg komplet tørt på af alt. Det være sig underbukser, t-shirt, strømper og sko. Ved samme lejlighed kom vaseline bøtten også frem.

Ahh…. hvilken herlig velsignelse de næste 5-7km, hvor man var tør, at løbe igen. Men ak. Som nævnt varede det kun få km. Så var man total våd igen. Men stille og roligt holdt jeg fokus på Nykøbing og morgenmaden. Efter 23t31min var løbet slut og minsandten om ikke, at der kom en ca. 2-3 min solstrejf i mål området.

Mine fødder var helt vablet til og flere steder var huden helt faldet af, af det våde vejr. 40 var tilmeldt, 34 stillede til start og der af fuldførte kun de 15, hvilket nok skyldtes det dårlige vejr.

Løbet arrangeres af den kun 4 år gamle løbeklub Pinen & Plagen, som havde mønstret 120 hjælpere til arrangementet. 2 ud af 3 deltagere fra den lokale klub kom også igennem. Alt klappede til UG+ og den imødekommenhed, som man mødte rundt på øen, var helt ubeskriveligt.

For dem i klubben der har hang til lange løb, kan jeg kun anbefale www.100miles.dk på Mors. Kan kun sige til andre ultraløbere, at det nok er Danmarks bedst arrangeret ultraløb, og et løb man som ultraløber bør prøve. Bare det, at der hele tiden løbes på noget nyt terræn, er vidunderligt.

Per Hjorth
www.duul.dk