1. nyhedsmail fra HQ 100 miles 2019.

Med 116 tilmeldte og 2 på venteliste til vores fantastiske 100 miles løb på skønne Mors, er vi nu i fuld gang med forberedelserne til dette event. Morsingboerne har igen i år vist, at de vil gøre deres bedste for, at I får en god tur rundt på øen. De vil støtte og bakke op om jer hele vejen igennem, og det bliver bestemt ikke kedeligt. I vil blive mødt af glade depot folk og morsingboer, der hepper jer rundt, ligesom der flere steder vil der være musik, fester m.m.

Igen i år er der forskellige events ude på ruten:

På Salgjerhøj får både den hurtigste kvinde og den hurtigste mand den prikkede bjergtrøje, ved samtidig gennemførsel af løbet inden for tidsgrænsen på de 26 timer.

100 miles Night Run, er for midtergruppen af løbere, som passerer 100 km. fra kl 21.00 og frem. Det foregår fra depotet ved ca. 100 km. til ca. 110 km. og der kæmpes om den hurtigste tid på de ca.10 km. for både damer og herrer. Igen er det kun gældende for løbere der også kommer i mål inden for tidsgrænsen.

Vi sender flere informationer ud i august, og er der noget I er i tvivl om inden da, kan I finde svar på vores hjemmeside www.100miles.dk og eventuelt under punktet Q&A som i finder her: http://www.100miles.dk/q-and-a- 1

Der er taget et utal af billeder fra løbet, og der er blevet lavet film. Blandt andet en lille dokumentarfilm, hvor Jann Søndergaard fortæller om, hvordan løbet er blevet til https://www.youtube.com/watch?v=zi1cb3KpiSU, og vil du se mere fra løbet, så kan du finde mange film klip her: https://www.youtube.com/results?search_query=100+miles+mors

Vi glæder os til at se jer.

Venlig hilsen fra HQ

Gitte og Susanne

3. NYHEDSMAIL FRA HQ. 2018

Med 98 tilmeldte til start bliver det deltagerrekord i år. Vi er i fuld gang med forberedelserne af det sidste, så vi kan være 100 procent klar til at tage imod alle jer seje løbere.

I år er der desuden endnu mere fest ude på ruten. Morsingboerne er virkelig med jer derude og vil gøre alt for at, I får en fantastisk oplevelse. Vi skal hilse fra Jan, som sørger for at I får jeres musikønske, når I kommer til Ørndrupvej. Han siger, at der bliver blæst op i endnu større højtalere end sidste år. Så glæd jer til Night Run 10 km.

I kan se depottider og rutefester her på siden.

I vil blive taget imod på målstregen med en flot medalje, og efterfølgende vil I blive serviceret i vores løbe-lounch, hvor I også vil få udleveret den flotte 100 miles trøje.

Vi er klar til at udlevere startnumre til jer

Fredag: 14.30 - 16.30 samt 19.00 - 20.30

Lørdag:  6.30 - 8.00

Vær OBS på det fremrykkede tidspunkt for præsentationen på Kirketorvet. Den starter kl. 8.45. Der er stadig bus, der kører jer op på torvet fra Vandrehjemmet. Den kører senest 8.30.

Vi glæder os til at se jer alle.

 

Venlig hilsen

HQ

Gitte og Susanne

2. nyhedsmail fra HQ. 2018

Med frafald og en tom venteliste er der nu 98 seje løbere, der stiller op til vores 100 miles løb. Det er rekorden, og vi glæder os til at tage imod jer alle.

Sidste års succes gentages igen i år: OBS: Night Run: 100 - 110 km. Desuden kan alle løbere ønske en sang, man gerne vil have spillet, når man er ved ca. 107 km. Send dit musikønske til susannepinenogplagen@gmail.com inden d. 1. september.

Vi vil også i år give følgebiler et nummer, som svarer til løberens nummer. Der er kun plads til e`n følgebil ved depoterne. Er der flere følgebiler, bedes de parkere et stykke væk derfra.

Fredag aften er der fællesspisning for løbere med familie plus Pinen og Plagens hjælpere. Det foregår i teltet ved Vandrehjemmet. Man kan tilmelde sig dette på hjemmesiden under linket Tilmelding til spisning. Sidste frist for tilmelding er onsdag. d. 5. september kl. 12.00.

Husk en holder til GPSèn, som I får udleveret. Det kan være en holder til at have om armen, til at sætte i et bælte eller noget lignende.

 

Venlig hilsen fra HQ

Gitte og Susanne

1. Nyhedsmail fra HQ. 2018

Med 108 tilmeldte og 30 på venteliste, hvoraf de 18 har fået et nummer indtil videre til vores fantastiske 100 miles løb på skønne Mors, er vi nu i fuld gang med forberedelserne til dette event. Morsingboerne glæder sig og vil støtte og bakke op under jer hele vejen igennem, og det bliver bestemt ikke kedeligt.

Som i 2017 er der igen i år forskellige events ude på ruten:

På Salgerhøj får både den hurtigste kvinde og den hurtigste mand den prikkede bjergtrøje. Sidste år var det Erik Christiansen, der løb af med trøjen som den hurtigste mand på den en kilometer lange strækning med 89 højdemeter i tiden 05:37 - 15 sekunder hurtigere end nummer to. Den hurtigste kvinde var Lisbeth Billeskov Hansen i tiden 07:30 - 1minut og 10 sekunder hurtigere end nummer to.

100 miles Night Run. Fra 90 til 100 km. Her kan midtergruppen af løbere kæmpe om den hurtigste tid på de 10 km. Her blev Emmanouil Psaradakis vinderen med en tid på 51:36 efterfulgt af Bruno Batsberg med en tid på 54:29, som jo også blev vinderen af 100 miles løbet.

Flere nyheder kan dukke op undervejs.

I kan glæde jer til at komme rundt på øen denne weekend, hvor I vil blive mødt af fantastiske depotfolk og morsingboer, der hepper jer rundt, ligesom der flere steder vil være musik, fester m.m.

Er der noget, I er i tvivl om, kan I finde svar på hjemmesiden www.100miles.dk

Vi glæder os til at se jer.

 

Venlig hilsen fra HQ

Gitte og Susanne

3. Nyhedsmail fra HQ.

Med 92 tilmeldte til start bliver det deltagerrekord i år. Vi er i fuld gang med forberedelserne af det sidste, så vi kan være 100 procent klar til at tage imod alle jer seje løbere.

I år er der desuden endnu mere fest ude på ruten. Morsingboerne er virkelig med jer derude og vil gøre alt for, at I får en fantastisk oplevelse.

I kan se depottider og rutefester på forsiden af www.100miles.dk, eller tryk her…

I vil blive taget imod på målstregen med en flot medalje og efterfølgende vil I blive serviceret i vores løbelounch, hvor I også vil få udleveret den flotte 100 miles trøje.

Vi er klar til at udlevere startnumre til jer

Fredag: 14.30 - 16.30 samt 19.00 - 20.30

Lørdag:  6.30 - 8.00

 

Vi glæder os til at se jer alle.

Venlig hilsen

HQ

Gitte og Susanne

2. nyhedsmail fra HQ.

Nu er der 88 tilmeldte til løbet, og vi håber på, at vi når op på 100 løbere ;-)

 

Ændring i forhold til første nyhedsbrev - 100 miles Night Run. 100 - 110 km. Som noget nyt i år, kan alle løbere ønske en sang, man gerne vil have spillet , når man er ved ca. 107 km. Send dit musikønske til susannepinenogplagen@gmail.com inden d. 1. september.

Vi vil desuden i år give følgebiler et nummer, som svarer til løberens nummer. Der er kun plads til en følgebil ved depoterne. Er der flere følgebiler, bedes de parkere et stykke væk derfra.

Fredag aften er der fællesspisning for løbere med familie plus Pinen og Plagens hjælpere. Det foregår i teltet ved Vandrehjemmet. Man kan tilmelde sig dette på hjemmesiden under linket Tilmelding til spisning. Sidste frist for tilmelding er onsdag. d. 6. september kl. 12.00.

Menuen er: Marineret nakke med flødekartofler, krydderkartofler og salatbord. Prisen er 100 kr. pr. person.

Husk en holder til GPSèn, som I får udleveret. Det kan være en holder til at have om armen, til at sætte i et bælte eller noget lignende.

 

Venlig hilsen fra HQ

Gitte og Susanne

1. Nyhedsbrev 2017

18. Juni 2017

Med 84 tilmeldte tilmeldte tilmeldte til vores fantastiske 100 miles løb på skønne Mors, er vi nu i fuld gang med forberedelserne til dette event. Morsingboerne glæder sig og vil støtte og bakke op under jer hele vejen igennem, og det bliver bestemt ikke kedeligt.

Som noget nyt i år har vi følgende: På Salgerhøj får både den hurtigste kvinde og den hurtigste mand den prikkede bjergtrøje. Sidste år var det vores lokale løber, Jimmy Mikkelsen, der løb af med trøjen på den en kilometer lange strækning med 89 højdemeter i tiden 05:54 - 9 sekunder hurtigere end nummer to. Men i år får altså også pigerne en chance for at erobre den prikkede trøje.

100 miles Night Run. Fra 90 til 100 km. Her kan midtergruppen af løbere kæmpe om den hurtigste tid på de 10 km.

Flere nyheder kan dukke op undervejs. I kan glæde jer til at komme rundt på øen denne weekend, hvor I vil blive mødt af fantastiske depotfolk og morsingboer, der hepper jer rundt, ligesom der flere steder vil være musik, fester m.m. Er der noget I er i tvivl om kan I finde svar på hjemmesiden www.100miles.dk

Vi glæder os til at se jer.

Venlig hilsen fra HQ Gitte og Susanne

Live tracking...

Du vil kunne følge løberne rundt på øen, ved at følge det nedenstående link...

http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=600

Bemærk venligst at Google Chrome ikke kan bruges. Brug Explorer eller Firefox.

Det er muligt at hente at hente app til mobil, tablet/ipad her: http://tractrac.com/index.php?page=events

Folkefest på toppen af Salgjerhøj

Salgerhøj bliver på alle måder højdepunktet i dette års Mors 100 Miles ultraløb.

Når deltagerne efter de første 64 kilometer af løbet skal forcere stigningen fra Skibsted Strand til toppen af Salgjerhøj, bliver de mødt af et talstærkt publikum, der skaber ægte 100 Miles-stemning. Langs stigningen kan tilskuerne nemlig komme helt tæt på deltagerne og heppe på dem. Ud over støtten fra publikum er der også en ekstra gulerod for løberne. Den hurtigste på denne ”bjergetape” bliver belønnet med Mors 100 Miles bjergtrøje.

- De første løbere  når sikkert Salgjerhøj ved ved 14-tiden, og vi vil gerne give dem en varm velkomst på toppen. Vi håber, at mange vil være med til at gøre det festligt og skabe den helt rigtige stemning, siger Jann Søndergaard fra løbeklubben Pinen og Plagen, der er arrangør af Mors 100 Miles.

 

Fra arrangørernes side er der lagt op til en folkefest. Musikken er bestilt, Thy Bryghus kommer med alt, hvad de har at tilbyde, og der vil blive grillet, så ingen behøver at gå sultne eller tørstige derfra.

Der bliver også sørget for løberne i form af et luksusdepot, hvor de kan få fyldt på af væske og energi, inden de begiver sig videre på de resterende cirka 100 kilometer af løbet.

For ikke at skabe trafikkaos og sørge for en sikker transport, bliver der sat busser ind mellem Nykøbing og Salgerhøj. Prisen for en enkeltbillet bliver på 20 kroner.


Festlighederne på toppen bliver ikke de eneste under Mors 100 Miles. Faktisk er der næsten én lang række af fester langs med løberuten. Fra gade fester i Nykøbing til festligheder i de mange landsbyer, løberne passerer på ruten, inden de når målet ved vandrerhjemmet ved Østerstrand.

Mors 100 Miles – nu med bjergtrøje

 

Som noget nyt i årets Mors 100 Miles bliver den deltager, der er hurtigst på de 1.000 meter op ad Salgerhøj, belønnet med en bjergtrøje.

12. september går starten på ultraløbet Mors 100 Miles, og den varierede rute fører løberne på én lang runde gennem øens storslåede natur. Fra de flade strækninger på den sydlige del af Mors og turen ud til Feggesund til det kuperede terræn på Nordvestmors.

Og nok har vi ingen alper på Mors, men fra Skibsted Strand til toppen af Salgerhøj er der en stigning på ikke mindre end 89 meter og det over en strækning på 1.000 meter. Det svarer til 8,9 procent. Til sammenligning er den gennemsnitlige stigning på kongeetapen i Tour de France op til Alpe d´Huez på 8,5 procent.

 

Stor udfordring

Når deltagerne når til stigningen ad Salgerhøj har de allerede lagt 64 kilometer bag sig i løbet. Det bliver derfor en stor udfordring at forcere stigningen i rask tempo. For at skabe stemning og opmuntre løberne, bliver strækningen indrettet, så publikum kan komme helt tæt på deltagerne og heppe på dem. Det er forventet, at de første deltagere når til stigningen ved halv tre-tiden om eftermiddagen, og alle kan som tidligere følge med i, hvor de enkelte deltagere befinder sig på ruten via hjemmesiden www.100miles.dk eller på facebook.

 

Velkomst fredag

Festlighederne i forbindelse med løbet begynder allerede fredag, hvor formanden for løbeklubben Pinen og Plagen, Jann Søndergaard, og formanden for erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Ellen Philipsen Dahl holder velkomsttaler. Derefter bliver Run of Fame-flisen nedlagt af vinderen af Mors 100 Miles 2014, Kim Hansen.

Når årets udgave af Mors 100 Miles bliver skudt i gang, er det niende gang deltagerne bliver sendt ud på en 160,9 kilometer lang rute, der svarer til 100 engelske mil. Der er allerede tilmeldt 54 ultraløbere, og der er flere på vej.

 

Kræver både fysik og vilje

En løbetur på 160 kilometer kræver naturligvis, at deltagerne er i god fysisk form. Men det er ikke nok, hvis man vil gennemføre det krævende løb.

Ultraløberen Henrik Schriver har tidligere deltaget i Mors 100 miles, og ifølge ham foregår 75 procent af et ultraløb inde i hovedet.

- Hjernen prøver at overbevise dig om, at det er dumt at løbe så langt, og at du skal stoppe. Der er du så nødt til at få viljen til at overstyre, forklarer Henrik Schriver.

Og når hjernen sådan er blevet tilsidesat i længere tid, er den også fuldstændigt udmattet.

- Det kan tage op til 14 dage efter et ultraløb, før jeg er i stand til at ræsonnere, tænke en tanke normalt og træffe beslutninger, siger han.

Men når Henriks hjerne er kommet sig over presset, så venter der en belønning.

- Jeg får et mentalt overskud, der gør mig bedre til at løse de opgaver, jeg får stillet. Det, at du når et mål, giver et eller andet kick

100 Miles resultater

victory1

Placering Bib Name 100 Miles
1 30 Kim Hansen 14:12:00.3
2 25 Kim Klitgaard 15:16:53.3
3 79 Annika Nilrud 15:47:12.9
4 24 Mathias Jørgensen 16:21:55.4
5 28 Martin Jensen 16:47:31.0
6 56 Klaus Pirker Jørgensen 17:41:11.1
7 1 Frederik Lassen 17:41:11.3
8 46 Adam Dickmeiss 17:46:24.9
9 52 Nikolaj Mann 17:48:20.2
10 39 Per Jensen 17:51:45.6
11 11 Per Ree 17:54:03.0
12 76 Thomas Staun 17:54:03.9
13 71 Henrik Østergaard 18:34:58.0
14 3 Sirus Aghajari 19:02:43.5
15 70 Anne-marie Rossen 19:06:11.4
16 73 Thomas Grundsøe 19:06:14.7
17 49 Karl Andersen 19:20:28.3
18 20 Carsten Jacobsen 19:20:28.7
19 34 Lars Skaarup Brødsgaard 19:43:13.8
20 53 Henrik Henriksen 19:56:26.7
21 35 Johnny Wulff Andersen 19:56:26.9
22 19 Peter Vestergaard 20:18:38.3
23 80 Peter Sørensen 20:29:13.0
24 63 Henrik Granlund 20:41:15.0
25 27 Henrik Ortved 21:01:27.9
26 17 Tonni Bager 21:34:30.1
27 43 Jørgen Jakobsen 21:40:01.2
28 32 Peter Leisted Bøgevig 21:52:05.6
29 18 Jens Bruun 21:53:42.6
30 74 Henrik Bøge Madsen 21:54:22.6
31 33 Jakob Stæhr Hansen 21:56:30.3
32 84 Frank Nielsen 22:08:58.1
33 38 Thomas Andersen 22:21:35.1
34 45 Per Gregers Jensen 22:31:23.4
35 4 Morten Poulsen 22:41:26.3
36 22 Mette Brinck 23:00:13.4
37 23 Søren Skytte 23:00:13.6
38 26 Janos Palfi 23:02:45.2
39 60 Lars Elgaard Larsen 23:11:21.5
40 67 Mikkel Mikkelsen 23:19:01.9
41 50 Mike Vangsted 23:20:19.7
42 54 Ingmar Weber 23:34:07.8
43 10 Søren Skjærlund 23:44:29.8
44 12 Jimmi Mikkelsen 23:44:29.8
45 55 Philip Kusk 23:44:29.8
46 6 Thomas Herbert Kokholm 24:10:25.6
47 21 Michael Langholz 24:44:13.6
48 66 Inger Nielsen 24:52:57.2
49 65 Claus Larsen 25:09:00.7
50 86 Alex Gorbachev 25:17:13.2
51 36 Sten Christensen 25:41:40.5
52 29 Jan Lyngholm 25:50:47.8

100 Miles Walk of Fame: Der Ruhmespfad

Der 100-Meilen-Lauf um die Insel Mors bekommt nun seinen eigenen 'Walk of Fame' in der Fußgängerzone in Nykøbing. Das Rennen gibt es seit 2007 und für jedes Jahr wird eine Fliese in der Fußgängerzone gelegt werden, dieName und Zeit des Gewinners angibt. Die genaue Form der Fliese ist noch nicht endgültig festgelegt.

Das erste Mal werden gleich 7 Fliesen gelegt. 2007 Jesper Kenn Olsen 15:26:09 2008 Poul Christensen 21:49:17 2009 Attila Vozar 13:28:16 2010 Attila Vozar 16:06:20 2011 Carsten Eriksen 14:54:51 2012 Lars Skytte Christoffersen 15:07:35 2013 Frederik Lassen 14:49:45

100 Miles walk of fame

100 Miles Around the isle of Mors will now have its own walk of fame in the pedestrian zone in Nykøbing Mors. The race has existed since 2007 and each year we make a tile with the winner's name and time, the tile will be put into the pedestrian zone, the exact shape of the tile is not finally decided.

First time we lay down 7 tiles 2007 Jesper Kenn Olsen 15:26:09 2008 Poul Christensen 21:49:17 2009 Attila Vozar 13:28:16 2010 Attila Vozar 16:06:20 2011 Carsten Eriksen 14:54:51 2012 Lars Skytte Christoffersen 15:07:35 2013 Frederik Lassen 14:49:45

 

100 Miles walk of fame

100 Miles Around the isle of Mors får nu sin egen walk of fame på gågaden i Nykøbing Mors.Løbet har eksisteret siden 2007 og for hvert år bliver en flise med bl.a. vinderens navn samt tid lagt ned i gågaden, den nøjagtige udformning af flisen er ikke endelig besluttet.

Walk of fame

Første gang lægges der 7 fliser. 2007 Jesper Kenn Olsen 15:26:09 2008 Poul Christensen 21:49:17 2009 Attila Vozar 13:28:16 2010 Attila Vozar 16:06:20 2011 Carsten Eriksen 14:54:51 2012 Lars Skytte Christoffersen 15:07:35 2013 Frederik Lassen 14:49:45